Loetle tooted brändi Dr.Ohhira järgi

Doktor Iichiroh Ohhira ja tema probiootikumid

Dr. Iichiroh Ohhira, auhinnatud mikrobioloog ja Dr.Ohhira® probiootiliste preparaatide väljatöötaja, sündis 1936. aastal Jaapanis Osakas. Ta õppis Okayama Ülikoolis ja sai oma esimese teaduskraadi põllumajanduse alal. Lõpetamise järel töötas Dr. Ohhira maastikuarhitektina, mille käigus puutus ta esimest korda kokku piimhappebakteritega. Olles Malaisias tööl, jäi ta haigeks ning seedehäirete leevendamiseks pakkus üks kohalik elanik talle „maagilist eliksiiri“, mis tema halba enesetunnet üllatavalt kiiresti parandas ning samal ajal temas professionaalset huvi tekitas.

Pärast selle Malaisia toote uurimist amatöörteadlasena oli Dr. Ohhira otsustanud välja uurida selle „maagilise eliksiiri“ saladused ja selle, kuidas kogu inimkonnal eliksiirist kasu oleks. Seejärel naasis ta Okayama Ülikooli, et omandada teine teaduskraad mikrobioloogias. Oma õpingute käigus ja ka hiljem mikrobioloogia doktorantuuris õpinguid jätkates, uuris Dr. Ohhira talle huvipakkuvat „eliksiiri“ edasi ning avastas, et see kujutas endast kääritatud (fermenteeritud) toitu, mis sisaldas erinevaid piimhappebakterite tüvesid. Lisaks leidis ta, et selles segus sisalduvate piimhappebakterite jõud tulenes aastatepikkusest tavatemperatuuril kääritamisest, mis võimaldas headel bakteritel tugevamaks saada ning nõrgad bakterid hävitada.

Dr. Ohhira keskendus Kagu-Aasias paljudele kääritatud toiduainetele ja uuris erinevate piimhappebakterite omadusi. Pärast 189 piimhappebakteri liigi omaduste võrdlemist, mis olid eraldatud paljudest erinevatest kääritatud toiduainetest ning arvukaid korduskatseid, tuvastas ta viimaks ühe piimhappebakteri, mille proteolüütiline aktiivsus oli ligikaudu 6,25 korda kõrgem kui tavalistel piimhappebakteritel. Tema avastatud piimhappebakter sai nimeks „TH10“ ja Dr. Ohhira oli veendunud, et suudab luua enda vast avastatud piimhappebakteriga kvaliteetseid kääritatud toiduaineid.

Dr. Ohhira mõistis loodusele omast õiget ajastust ja austas seda ning teda innustas mõte arendada välja kääritamise metoodika, mis võimaldaks tal ülemaailmsel tasemel midagi kasulikku ära teha, et see tagaks kogu inimkonnale tervise ja pika eluea. Oma kääritamisprotsessi jaoks valis ta välja ainult sellised kodumaal kasvatatud köögi- ja puuviljad, mille toitainete väärtus oli kõige suurem. Ta testis erinevaid piimhappebakterite kombinatsioone ning viis läbi mitmeid katse ja eksituse meetodi korduskatseid.

Dr. Ohhira sai TH-10 teadusliku avastamise eest ka maineka Gusi rahupreemia.

Uue kasutaja registreerimine

Registreeritud kasutaja?
Logi sisse või taasta salasõna