Fine Herbs - ravimtaimeseep sheavõiga

3,05 €

Fine Herbs - ravimtaimeseep sheavõiga, seep sobib eriti hästi kuivale, tundlikule või stressis nahale tänu selle kõrgele rasvhapete sisaldusele ning nahka toitvatele omadustele. Sheavõi, tuntud ka karite või nime all, valmistatakse shea e karite puu pähklis sisalduvast rasvast. Sheapuu kasvab metsikult Lääne- ja Kesk- Aafrika savannides, ning kulub 50 aastat enne, kui sheapuu hakkab vilja kandma. Sheavõid nimetatakse ka „naiste kullaks“, kuna selle väärtusliku rasva tootmisega on läbi aastasadade tegelenud peamiselt naised. Miks on shevõi nii väärtuslik? Sel ajal kui läänemaalim on alles teel avastama sheavõi väärtuslikke omadusi tervise ja ilu valdkonnas, on põlised aafriklased teadnud seda kõike juba tuhandeid aastaid. Läbi ajaloo on sheavõid kasuta

Kogus

Fine Herbs - ravimtaimeseep sheavõiga


Orgaanilise piiniamänni õli ja šeavõiga seep sobib eriti hästi kuivale, tundlikule või stressis nahale tänu selle kõrgele rasvhapete sisaldusele ning nahka toitvatele omadustele.


Sheavõi, tuntud ka karite või nime all, valmistatakse shea e karite puu pähklis sisalduvast rasvast. Sheapuu kasvab metsikult Lääne- ja Kesk- Aafrika savannides, ning kulub 50 aastat enne, kui sheapuu hakkab vilja kandma. Sheavõid nimetatakse ka „naiste kullaks“, kuna selle väärtusliku rasva tootmisega on läbi aastasadade tegelenud peamiselt naised.
Miks on shevõi nii väärtuslik?

Sel ajal kui läänemaalim on alles teel avastama sheavõi väärtuslikke omadusi tervise ja ilu valdkonnas, on põlised aafriklased teadnud seda kõike juba tuhandeid aastaid. Läbi ajaloo on sheavõid kasutatud põletuste, haavade, armide, nahapõletike, psoriaasi ja kõõma raviks. On teada, et sheavõi ennetab rasedusarme, vähendab kortse, uuendab naharakke ja niisutab nahka sügavate kihtideni välja. Lisaks kaitseb sheavõi kahjuliku UV kiirguse eest. See kõik on aga alles osa selle suurepärase või kasulikest omadustest. Aafriklased on sheavõid kasutanud aastatuhandeid, et oma ilu ja tervist hoida. Ehe tõestus selle kohta, et kõige tõhusamad vahendid on meil tegelikult looduses kõik olemas.

Sheavõi on äärmiselt efektiivne niisutaja, kuna selles sisaldub väga palju rasvhappeid. Rasvhapped on olulised naha niiskustasakaalu ja elastsuse säilitamiseks. Sheavõi kaitseb nahka keskkonnakahjustuste eest, sisaldab A, E ja F vitamiine ning toimib edukalt mikroobide-ja põletikuvastaselt.

Turul pakutakse palju erinevaid sheavõi tooteid. Nende suhtes tasub olla tähelepanelik, kuna mitte kõik tooted ei sisalda puhast shea e karitevõid. Tegelikkuses võib toode sisaldada ainult väikese osa sheavõid teiste komponentide kõrval ja nii jääb sheavõi väärtuslikud omadused märkamatult väikeseks.
Sheavõil on palju erinevaid kasutusvõimalusi. Seda võib kasutada naturaalse juuksebalsamina, naha niisutajana üle kogu keha, meigi eemaldajana või haavade ja põletuste raviks. Äärmiselt tõhus väiksemate marrastuste ja kriimustuste raviks, päikesepõletuse korral ning ka mähkmelööbe raviks. Aitab ravida muuhulgas psoriaasi ja ekseemi.
KASULIKKUS NAHALE

Sheavõi toidab nahka vitamiinidega A, E ja F. Vitamiinid A ja E aitavad nahka hooldada ja hoida seda puhta ja tervena. Need vitamiinid on väga kasulikud näiteks päikesepõletusest tuleneva nahakahjustuse leevendamiseks. Vitamiin F seevastu toimib noorendava faktorina. Lisaks rahustab kuiva ja lõhenenud nahka ja aitab pehmendada kuivi ja kahjustunud juukseid.

Sheavõi imendub äärmiselt kergesti lastes nahal vabalt hingata ega ummista poore. Kerge UV kaitse aitab vältida päikesepõletuse teket. Sheavõi naturaalne päikesekaitsefaktor on SPF 2-3. On teada et sheavõi võib olla abiks inimestele, kelle tekib päikesest lööve või allergia. Sheavõiga määrimine enne päikese kätte minekut on tõhus vahend ennetada päikesekahjustusi.

Kõige imetlusväärsemad on sheavõi noorendavad omadused. Naturaalne sheavõi vähendab kortse ja silub nahakurde ning tulemus võib olla näha juba 4-6 nädalaga.


Ingredients INCI

Sodium Palmitate [1]Sodium Palm Kernelate [1]Aqua (Water)Glycerinlavendula hybrida oil [2]Sodium ChlorideThymus Capitatus Herb Oil [2]Butyrospermum Parkii (Shea) Butter [3]Citric AcidRosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf ExtractHelianthus Annuus (Sunflower) Seed OilCi 77288 (Chromium Oxide Green)Ci 77492 (Iron Oxides)Linalool [2]Limonene [2]

1. Transformed from organic ingredients

2. from natural essential oils

3. from controlled organic agriculture

SAVON DU MIDI

Lisainfo

Suurus
100 g

Uue kasutaja registreerimine

Registreeritud kasutaja?
Logi sisse või taasta salasõna